Komt er een kerstbomen verbod?

Tip 20: komt er een verbod op kerstbomen?

Picea abies, ook wel spar of fijnspar genoemd, wordt door veel mensen als kerstboom gebruikt. In Europa worden er jaarlijks meer dan  30 miljoen exemplaren voor de Kerst gekapt. Ik vraag me af wanneer het verboden gaat worden om zo veel bomen te kappen voor maar  enkele weken dat ze in huis staan.

De geur

Hoewel ik ze zelf verkoop, zal ik daar toch een voorstander van worden. Veel mensen willen juist dit soort kerstboom vanwege de geur die ze in huis verspreiden. In Amerika wordt Picea abies ‘Conica’ als 2e kerstboom gekocht voor in een kinderkamer. Dit is een dwergvorm, die een kegelvormige groeiwijze vertoont. De naalden zijn zacht en lichtgroen.

Naaldvast

Picea omorika ofwel de Servische spar is de meest sierlijke spar die we kennen. Hij komt van oorsprong uit Servië en heeft korte naalden, die aan de onderzijde grijs-wit van kleur zijn. Abies nordmanniana wordt het meest verkocht als kerstboom. Hij heeft donkergroene naalden en aan de onderkant 2  grijze streepjes. Hij wordt vooral gebruikt omdat hij naaldvast is. Ze zijn helaas wel duurder dan de gewone kerstboom.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 49 2021

Geef een antwoord