Lekkers

Lekkers voor de Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder het heerlijkste snoepgoed en lekkers. De koks van Tijd voor MAX en Bak mee met MAX hebben een heleboel inspiratie voor u. Wat gaat u maken?

Speculaas-lettertaart Sinterklaasavond

Een feestelijke traktatie die net een beetje anders is, dat is de speculaas-lettertaart naar het recept van Marieke de Korte. Met heerlijke speculaaskruiden en versierd met Sint snoepgoed.

Speculaas met geschaafde amandelen

Met geschaafde amandelen worden de speculaasjes van Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard nog lekkerder. En wist u dat u het deeg van speculaas weken in de koelkast kunt bewaren en dat het dan nog lekkerder wordt?

Rocky Road met pepernoten Sinterklaasavond

Deze lekkernij heeft het allemaal. Chocolade en pepernoten, maar ook allerlei extra’s zoals marshmallows, kokos en pistachenootjes. Anne-Marij de Koning heeft een lekker recept voor u samengesteld.

Taai taai en échte pepernoten

Tegenwoordig noemen we kruidnootjes vaak pepernoten, maar de echte pepernoten zijn gemaakt van dezelfde ingrediënten als taai taai. Robèrt van Beckhoven legt het verschil uit en met zijn recept maakt u eenvoudig zelf zowel taai taai als de echte pepernoten. Wilt u alleen taai taai maken, dan kunt u dit recept gebruiken van Robèrt.

Chocoladeletters Sinterklaasavond

Wilt u net als Hans Spitsbaard zelf wel eens proberen of u net zulke lekkere chocoladeletters kunt maken als die nu veel in de etalages liggen, dan heeft hij goede aanwijzingen voor u.

Gevulde speculaaskoeken

Ook gevuld speculaas is aan Hans Spitsbaard besteed. Hij heeft een grote pot speculaaskruiden in huis en gebruikt die voor allerlei verschillende recepten. Bij Tijd voor MAX heeft hij er gevulde speculaaskoeken mee gemaakt.

Gevuld speculaas Sinterklaasavond

Toch liever een groot stuk gevuld speculaas maken? Gebruik daarvoor dan het recept van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek. Rutger geeft ook nog een tip hoe u ervoor kunt zorgen dat het spijs in het speculaas nóg lekkerder wordt. Of maak de gevulde speculaas-blokjes van Robèrt van Beckhoven.

Speculaasbrokken

Ook speculaas zonder vulsel is niet te versmaden. René Jacobs van Jacobs Banket heeft een heerlijk recept voor speculaasbrokken. Voorzien van een klein beetje citroenrasp en mooie amandelen.

Borstplaat Sinterklaasavond

Vooral in de periode rondom Sinterklaas ligt de lekkernij borstplaat in de winkels. Maar u kunt het ook zelf maken met het recept van Robèrt van Beckhoven.

Feestelijke kruidnoten

Trek in kruidnoten, maar wilt u ze net nog een beetje feestelijker maken? Dan is het recept van Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Prok zeker wat voor u.

Speculaasjes en kruidnoten Sinterklaasavond

Heeft u trek in kruidnoten én speculaas, dan is dit recept van Robèrt voor u 2 vliegen in één klap. Met één en hetzelfde deeg kunt u namelijk beide bereiden.

Hartig gevuld speculaas

Robèrt van Beckhoven heeft zich door het gure weer laten inspireren en heeft een variant bedacht op gevuld speculaas: een hartige gevuld speculaas. De basis van het recept is een croûtedeeg gevuld met gehakt.

Onorthodoxe Sinterklaassoep Sinterklaasavond

Janneke Vreugdenhil maakt 1 keer per jaar een pan Hollandse erwtensoep, namelijk met Sinterklaas. Daarop heeft zij ook een variant bedacht, die geuriger en pittiger is, door het gebruik van rozemarijn, knoflook en chilivlokken.

Sinterklaas Pavlova’s met speculaascrème

Een pavlova is een feestelijk gerecht en zeer geschikt voor Sinterklaasavond. Door het toevoegen van speculaascrème en decoraties als pepernoten en marsepein geeft Anna Yilmaz haar versie een Sint-tintje.

Meer recepten

Nog meer kookinspiratie opdoen voor de feestdagen of gewoon voor alle dag? Wij hebben honderden recepten voor u klaar staan ter inspiratie!

(Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie