borstplaat

Borstplaat van Robèrt

Borstplaat is een snoepgoed, gemaakt van water of melk, suiker en een smaakstof, zoals vanille of cacao. Borstplaat wordt voornamelijk gegeten in de periode rond Sinterklaas.

Ingrediënten:

  • 400 gram suiker
  • 160 milliliter slagroom, ongezoet
  • 30 milliliter water
  • merg van ½ vanillestokje
  • 135 gram fondant

Bereiding:

Kook de slagroom met het water, de suiker en de vanille tot 114 °C. Gebruik hiervoor een hoge pan, want de massa kookt als het ware omhoog. Haal van het vuur en meng de fondant erdoor. Giet de massa in een flexipan matje of vorm die je licht vochtig hebt gemaakt. Laat uitharden.

Wilt u een smaakje toevoegen? Dat kan:

Mokka: voeg bij 110 graden een scheutje koffie-extract toe.

Chocolade: voeg tegelijk met de fondant 12 gram gezeefde cacao toe.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (3)

    M E Kalkema says:

    Robért,

    Wat voor een spuit is dat? Is daar een speciale naam voor?

    Marjolijne

    moeder says:

    Wat was dat lekker Robert, genoten van dit lekkers en van de geweldige uitzending waar wij bij mochten zijn!!
    Corry en Piet van Berkel en Annie van Weert.

    De Zwarte Hand says:

    @ mevr. Kalkema: Het betreft hier geen ‘spuit’, maar een zogenaamde ‘borstplaat trechter’. U kunt het voorwerp aanschaffen bij de groothandels Sligro, Hanos, Beko etc. Wellicht is deze trechter ook bij een kookshop verkrijgbaar maar dan zijn de gevraagde prijzen ‘way over the top’. Deze kookshops kunnen niet de professionele matten leveren. Slecht arme tierig kinderspel. Dus ook hiervoor verwijs ik u naar de groothandels door. Als u daar toch bent, koopt meteen een emmertje fondant om de suikermassa te enten.