Duur 01:34
Gepubliceerd op 25 november 2016

Speculaas en kruidnoten van Robèrt

Met dit deeg van Robèrt kunt u kruidnoten en speculaas maken.

Ingrediënten:

  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram Zeeuwse bloem
  • 50 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 10  gram speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 1 à 2  gram baking soda
  • amandelen om te decoreren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng de boter en suiker met de hand of, als u die in huis heeft, de deeghaak. Kneed de karnemelk erdoorheen, en de helft van het ei. Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda en kneed dit door het suiker-botermengsel. Is het deeg te slap om te verwerken? Als u het even laat rusten in de koelkast stijft de boter wat op en kunt u het beter hanteren.

Als u speculaasjes wilt maken, rolt u het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte en steek of snijd u hier vormpjes uit. Voor kruidnoten rolt u kleine bolletjes van het deeg. Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat (het deeg loopt in de oven niet echt uit, dus u kunt ze redelijk strak op elkaar leggen). Bak ze mooi gaar in de oven; dit is lastig in te schatten en hangt af van uw oven en de dikte en grootte van uw product.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer