Sinterklaasslof van Mitchell
Publicatiedatum: 18 november 2024
Mitchell verlaat als 4e de Heel Holland Bakt-tent. Alle opdrachten uit de afleveringen mislukken helaas bij hem. Om een soort revanche te nemen, maakt hij in Tijd voor MAX nog een keer een Sinterklaasslof! Om te laten zien dat hij het wél kan.
Wilt u meer weten over hoe Mitchell zijn deelname aan het tv-programma heeft ervaren? Dat leest u bij Heel Holland Bakt!
Ingrediënten
Sloffendeeg
- 180 gram ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- half ei
- snuf zout
- 20 gram speculaaskruiden
- 280 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
Frangipane
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 40 gram ongezouten roomboter
Chocolade crème
- 250 gram slagroom 35 procent
- 250 gram mascarpone
- 30 gram cacaopoeder
- 30 gram kristalsuiker
Dulce de leche
- 1 blik gecondenseerde melk
Ter decoratie (naar smaak)
- Speculaas
- Kleine kruidnootjes
Bereiding sloffendeeg
Meng boter, suiker, ei, zout en speculaaskruiden door elkaar tot een romig geheel. Voeg hier bloem en bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 8 millimeter dikte. Leg het deeg 1 uur in de koelkast om te rusten.
Druk hierna met ingevette sloffenring de slof eruit, leg deze op een bakplaat met de sloffenring er omheen.
Maak de frangipane en bak de sinterklaasslof
Meng amandelmeel met kristalsuiker, ei en roomboter tot een glad geheel. Spuit dit op het midden van je sloffendeeg bodem. Bak de slof in 25 tot 30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Maak de chocolade crème
Meng de slagroom en suiker. Voeg hier rustig de mascarpone beetje bij beetje aan toe. Klop het tot een geheel en voeg dan de cacaopoeder eraan toe.
Dulce de leche maken
Leg een blikje gecondenseerde melk in een volle pan met kokend water en zet deze 3 uur op het vuur.
Afwerking sinterklaasslof
Werk de slof af met de chocolade crème en druppel hierna wat dulce de leche overheen. Versier de slof met speculaasjes of kleine kruidnootjes ter decoratie.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Mitchell uit Heel Holland Bakt. Foto: Tijd voor MAX)