babydoekjes

Schoonmaken en planten afstoffen, dit kan er ook allemaal met babydoekjes

Babydoekjes zijn niet alleen handig voor ouders in spe, ook voor wie uit de luiers is, kunnen ze goed van pas komen. Ze zijn namelijk heel breed inzetbaar. Van het afstoffen van kamerplanten, tot de 1e hulp bij vlekken. Het is daarom helemaal geen gek idee om ze altijd bij u te hebben.

Babydoekjes in de auto

Het gebeurt waarschijnlijk regelmatig dat u onderweg bent met de auto en eigenlijk graag even uw handen wilt wassen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat u iets heeft gegeten, wanneer u niest, bij het wisselen van een band of wanneer u onder de motorkap moet zijn. Een kraan is dan niet altijd in de buurt, maar met een pak babydoekjes in de auto, kunt u dat voortaan makkelijk oplossen. Ook in het geval van een vies dashboard, stuur of pook komen ze van pas.

Openbaar toilet

Voor het toilet thuis zijn er doeltreffendere manieren om die schoon te maken, maar als u onderweg gebruik maakt van een openbaar toilet, zijn ze wel handig om de bril mee op te frissen voor u erop plaatsneemt.

Schoenen reinigen met babydoekjes

(Lichte) schoenen zijn bevattelijk voor vlekken. Door eventuele vlekken meteen weg te halen, is de kans groter dat u ze helemaal kunt verwijderen. Als u onderweg bent, kunt u daar in 1e instantie een babydoekje voor gebruiken. Dit kan zowel in het geval van stoffen als leren schoeisel. Krijgt u de vlek toch niet helemaal weg, dan kunt u er altijd op een later moment verder mee aan de slag. In een eerder artikel vertellen we hoe u vlekken uit witte schoenen krijgt.

Vlekken op kleding

Ook bij een vlek in kleding kunt u er het beste zo snel mogelijk bij zijn. Afhankelijk van het soort vlek kunt u hier ook een babydoekje voor gebruiken. Dep zo mogelijk eerst met een droge tissue het meeste vuil weg en behandel de vlek dan met het babydoekje. Voor bijvoorbeeld chocoladevlekken is een babydoekje niet altijd genoeg, in een eerder artikel geven we daar meer tips voor.

Planten afstoffen

De meeste babydoekjes (ook wel snoetenpoetsen of billendoekjes genoemd) zijn parfumvrij en bevatten zo min mogelijk ingrediënten die de gevoelige huid irriteren. Om deze reden zijn de doekjes ook uitermate geschikt om de bladeren van kamerplanten stofvrij te maken. In een eerder artikel geven we voorbeelden van planten die wel en niet stofvrij gemaakt moeten worden.

Mobieltje reinigen

Een voorwerp als een mobieltje wordt intensief gebruikt en dus ook snel vies. Door een mobieltje dagelijks met een babydoekje af te nemen, blijft het fris en blijven er geen hinderlijke strepen achter. Zoals met andere vochtige doekjes soms wel het geval is.

Computer afnemen met babydoekjes

Naast mobieltjes kunt u met babydoekjes ook prima computerschermen en toetsenborden afnemen. Niet alleen handig voor thuis, maar zeker ook op de werkvloer. Als u toch bezig bent, kunt u er ook meteen uw bureau mee afnemen.

schoonmaken
Lees ook: Toetsenbord, muis en beeldscherm schoonmaken: zo reinigt u de apparatuur van uw computer

Inkt van leer verwijderen

Als u er snel bij bent, dan kunt u met een babydoekje inkt verwijderen van lederen meubels of een handtas. Zorg wel dat u niet teveel druk uitoefent en u het leer niet te vochtig maakt.

Vingerafdrukken op ramen

Zitten er vingerafdrukken op uw ramen, maar wilt u ze niet meteen helemaal hoeven te lappen, dan kunt u ook alleen de afdrukken verwijderen, met een babydoekje. Droog na met een stuk keukenpapier voor een streeploos resultaat.

Geurtjes verdrijven

Ruikt een kleding- of opbergkast minder fris dan u wilt, dan kunt u dat geurtje naar de achtergrond werken met een geur die u wel lekker vindt. Vouw daarvoor een babydoekje klein en druppel er een geurende olie of wat parfum op en plaats het doekje in de kast.

Haarverf verwijderen

Bij wie zelf haren kleurt, komt er ook weleens wat verf op het gezicht terecht. Door dat meteen met een punt van een babydoekje weg te poetsen, blijven er geen vlekken op de huid achter.

Afstandsbediening opfrissen

Met bijvoorbeeld een vaatdoekje is het lastig om overal bij te komen tussen de knoppen van een afstandsbediening, maar met een babydoekje gaat dit een stuk makkelijker.

Dierenharen kwijtraken met babydoekjes

Zeker wanneer huisdieren verharen, dwarrelen er een hoop haren rond in huis. Door met een babydoekje over de oppervlakken van uw meubels te gaan, verwijdert u in 1 keer een hele hoop ervan. Dit werkt ook op uw kleding.

Afbreekbaar en olievrij

Het nadeel van babydoekjes is dat in veel exemplaren plastic verwerkt zit en dat is belastend voor het milieu. Wie er veel van gebruikt, kan daarom dan ook het beste kiezen voor een variant die afbreekbaar is. Daar is tegenwoordig veel keuze in. Ook is het goed om in het geval van het verwijderen van een vlek of het schoonmaken van plantenbladeren op te letten dat het om doekjes op waterbasis gaat. Doekjes met olie zijn hier minder geschikt voor.

(Bron: Tips en weetjes, RTL Nieuws, Roomed, Libelle, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Jojo52 says:

    Dan moeten het wel babydoekjes met alleen water zijn en niet op oliebasis. Of heten die billendoekjes?