stamppotgroenten

Zo veelzijdig zijn stamppotgroenten: maak dit eens met andijvie, boerenkool en zuurkool

Met boerenkool, andijvie en zuurkool zijn overheerlijke stamppotten te maken. Maar deze groenten zijn veelzijdig en lenen zich voor veel meer dan stamppotten alleen. Daarom hieronder een aantal voorbeelden om eens te variëren.

Andijvie

andijvie

-Aziatische andijvie

Andijvie leent zich uitstekend voor de Aziatische keuken. Met noedels en smaakmakers als gember en sesamolie heeft u een totaal andere smaakbeleving met deze gezonde groente.

-Plaattaart met brie en andijviesalade

In dit gerecht wordt een plaattaart met brie en prei gecombineerd met een frisse salade van andijvie. Samen goed voor een heerlijke maaltijd.

-Salade met andijvie en gegrilde kaas

Voor dit gerecht wordt de andijvie verwerkt in een smakelijke, bitterzoete salade met quinoa en halloumi (grilkaas). Samen met onder andere avocado en kerrie.

Boerenkool

boerenkool

-Lasagne met pompoen, boerenkool en geitenkaas

In deze lasagne wordt het bittere van boerenkool gecombineerd met het zoete van pompoen. Samen met lasagnevellen en geitenkaas tovert u het zo om tot een pastagerecht dat net weer even anders is.

-Boerenkoolsoep

Al eens boerenkool als soep gegeten? U wilt nooit anders meer nadat u deze variant geproefd heeft: met gorgonzola-drie-in-de-pan.

-Boerenkoolquiche

In deze rijkgevulde quiche is boerenkool één van de gezonde smaakmakers. De combinatie met zoete gekaramelliseerde uienringen, zongedroogde tomaatjes en feta maakt het een overheerlijk gerecht.

Zuurkool

zuurkool

-Hartige kaiserschmarrn met zuurkool en spek

De Oostenrijkse lekkernij kaiserschmarrn krijgt met zuurkool en spek een hartige tegenhanger. In plaats van een nagerecht heeft u er zo een zeer smakelijk hoofdgerecht aan.

-Zuurkoolwraps met lamsballetjes en hummus

Met lamsgehakt, hummus en het specerijenmengsel ras el hanout geeft u zuurkool een heerlijk oosters tintje.

-Zuurkoolrösti met kipreepjes en champignonsaus

Voor dit gerecht heeft u zuurkool nodig én aardappels. Toch wordt het een totaal andere maaltijd dan normaal met een zuurkoolstamppot.

Lees ook: dit zijn de vele gezondheidsvoordelen van andijvie.
Wist u dit al over boerenkool?
De ideale aardappel en andere feitjes over stamppot.
En bekijk meer lekkere recepten.

Geef een antwoord