Duur 12:56
Gepubliceerd op 1 november 2017

Bitterzoete salade met gegrilde kaas

Quinoa is in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht geen graan. Het is een zaad. Toch eten we het als een graan zoals rijst of couscous. Quinoa is rijk aan vitamine B2 en E, ijzer, koper en magnesium. Het wordt op dezelfde manier bereid als rijst en bevat net als rijst geen gluten. Sandra verwerkt de quinoa in een bitterzoete salade met gegrilde kaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 140 gram quinoa
  • 150 ml olijfolie
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje gembersiroop
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 100 gram radijsjes
  • 100 gram andijvie
  • 200 gram halloumi (grilkaas)

Extra nodig:

Bakplaat, bakpapier, grillpan

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de spruiten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en bak in circa 25 minuten goudbruin.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

Verwarm de olijfolie in een steelpan. Voeg wanneer de olie warm is de kerriepoeder toe en verwarm kort mee. Voeg de mosterd en gembersiroop toe en pers de citroen boven de olie uit. Meng het geheel goed en laat afkoelen. Snijd de andijvie en radijs klein en voeg samen met de quinoa toe. Breng op smaak met peper en zout en hussel goed door elkaar. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit een grillpan. Snijd de halloumi in plakken en bestrijk met wat olie. Gril de halloumi in circa 2 minuten om en om goudbruin.

Verdeel de salade over borden. Verdeel er de plakjes gegrilde kaas, spruitjes en avocado over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer