Duur 05:21
Gepubliceerd op 13 januari 2021

Dit Kookt MAX vandaag: Snelle lasagne met pompoen, boerenkool en geitenkaas

Deze week maakt Emina een variant op de welbekende lasagne. Zij maakt dit pastagerecht met pompoen, boerenkool en geitenkaas. 

Ingrediënten:

  • 1 kleine flespompoen (of halve gewone flespompoen)
  • 150 gram oesterzwammen
  • 125 gram lasagnebladen
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram boerenkool
  • 50 gram harde geitenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Breng een pan met een laagje water en wat zout aan de kook. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoenblokjes circa 10 minuten. 

Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan. Scheur de oesterzwammen en bak circa 3 minuten op hoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak circa 10 minuten op laag vuur.

Schenk wat van het kookwater van de pompoen in een glas en bewaar. Pureer de pompoen met een staafmixer tot gladde saus. Voeg indien het te dik is nog een scheutje van het kookvocht toe. Het moet zo stevig zijn als een hele dikke gebonden soep. Voeg de helft van de ricotta toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel een schep van de pompoensaus over de bodem van de lasagneschaal. Verdeel hier de lasagnevellen over. Verdeel hier een paar scheppen van de pompoensaus over. Verdeel hier het mengsel van de gebakken boerenkool en oesterzwammen over. Herhaal tot alles op is. Eindig met een laagje pompoensaus en verdeel hier de rest van de ricotta over. Strijk glad en rasp hier de geitenkaas over. Bak circa 20 minuten in de oven. 

Dit recept wordt op 13 januari 2021 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer