Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:20

Uitzending: ma 7 okt 2019 12:00

Plaattaart met prei en brie

Bladerdeeg is heel goed zelf te maken, maar dat is nog best een klus. Vooral ook een klus waar veel geduld en kracht voor nodig is. Want om bladerdeeg goed te krijgen moet het keer op keer getoerd worden. Daarom gebruikt Sandra voor deze plaattaart kant-en-klare bladerdeeg en vult hem met onder andere prei en brie.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 peer
  • 150 gram brie
  • 30 pecannoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 citroen
  • 250 gram andijvie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bekleed de bakplaat met het bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork enkele gaatjes en klap de randen om. Bak de bodem circa 5 minuten.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer en was de prei. Snijd de prei in dunne halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de ui en prei circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de peer en snijd in dunne plakken. Snijd de brie in dunne plakken. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het ui-preimengsel over het bladerdeeg. Verdeel hier de peer en brie over. Bak de plaattaart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan circa 2 minuten. Hak de pecannoten grof.

Meng in een kom de honing met de mosterd. Voeg naar smaak wat citroensap toe en voeg een scheut olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de andijvie toe en roer goed door. Bestrooi met de pecannoten.

Verdeel de plaattaart over borden. Serveer met de andijviesalade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie