Duur 12:55
Gepubliceerd op 19 maart 2018

Boerenkoolsoep met gorgonzola-drie-in-de-pan

Boerenkool is niet alleen lekker als stamppot, het is ook een echte smaakmaker voor een heerlijke soep. Sandra serveert er drie-in-de-pan bij. Maar dan niet zoete, maar hartige met gorgonzola.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 600 gram boerenkool
  • 1,2 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ei
  • 200 milliliter melk
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 75 gram gorgonzola
  • peper, zout
  • 30 gram pijnboompitten

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Voeg toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook circa 15 minuten met de deksel op de pan.

Kluts het ei en voeg de melk toe. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng met een garde tot beslag. Verkruimel de gorgonzola, voeg toe en roer goed door. Breng op smaak met peper.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en lepel kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van poffertjes. Bak in circa 2 minuten om en om goudbruin en gaar. Rooster de pijnboompitten circa 2 minuten in een droge koekenpan.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel de soep over de borden. Serveer de gorgonzola-drie-in-de-pan erbij en bestrooi met de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Acsas says:

    ik mis het deel voor 3-in-de-pan!

Bekijk ook

Meer