Preipannenkoek

Preipannenkoek met kip-champignonsaus

Een pannenkoek met suiker en stroop is lekker, maar steeds vaker wordt de pannenkoek niet zoet maar geserveerd als hartige maaltijd. Zoals bij deze preipannenkoek. Sandra serveert er kip met champignons bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote prei
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 sjalot
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram kipfilet
  • 125 milliliter slagroom
  • 200 gram volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 30 gram geraspte oude kaas
  • 0,5 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei circa 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Bak circa 5 minuten. Snijd de kip in blokjes en voeg toe. Bak circa 5 minuten. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat circa 3 minuten sudderen.

Meng in een kom de bloem met de eieren, melk en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Laat de gebakken prei iets afkoelen en meng daarna door het beslag. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak van de helft van het prei-pannenkoekenbeslag een pannenkoek in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Houd de pannenkoek tussen 2 borden warm en herhaal hetzelfde met de rest van het beslag. Hak de peterselie.

Verdeel de preipannenkoeken over borden en verdeel hier de kip-champignonsaus over. Bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie