Duur 14:58
Gepubliceerd op 16 november 2021

Boerenkoolquiche met spekjes

Boerenkool wordt niet langer alleen maar in een stamppot verwerkt. U kunt het wokken, maar ook zoals Sandra verwerken in een quiche. Heerlijk met rode uien die er een zoete smaak aan geven en spekjes voor wat pit.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 5 plakken hartige taartdeeg
  • 100 gram gerookte ontbijtspek
  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • olijfolie
  • 300 gram boerenkool
  • 3 eieren
  • 125 milliliter slagroom
  • Peper, zout
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

Ontdooi de plakken deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan uit en laat uitlekken.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de uien en prei circa 4 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten. Laat de groente daarna iets afkoelen.

Kluts de eieren met de slagroom in een grote kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de uien, prei en boerenkool toe aan het eimengsel. Voeg de kaas toe, maar hou een klein beetje over voor eroverheen en verbrokkel het spek erboven. Roer goed door.

Bekleed de springvorm met het deeg en schenk het boerenkoolmengsel in de vorm. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de quiche in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Eltsja says:

    Ook dit is weer zo’n heerlijk gerecht, waar je honger van krijgt als je Sandra bezig ziet.
    Maar… mij valt op dat de helft van de prei (het lekkerste en meest gezonde deel!) wordt weggegooid. Waarom??

Bekijk ook

Meer