Wortel-kerrie

Wortel-kerriesoep met pistoletje hummus-gebakken prei

Wortel en kerrie zijn een goede combinatie en die komt helemaal tot zijn recht in deze soep. Sandra serveert bij de wortel-kerriesoep gebakken prei en een pistolet met hummus. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 3 winterpenen
  • 1 eetlepel kerrie
  • 700 milliliter water
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kleine prei
  • 2 meergranen pistoletjes
  • 2 eetlepels hummus
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Was de winterpenen en snijd in stukjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak circa 1 minuut. Schenk het water en de kokosmelk in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook circa 20 minuten met de deksel op de pan.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de prei circa 8 minuten.

Pureer de soep met de staafmixer.

Verdeel de soep over kommen en breng op smaak met peper. Halveer de pistoletjes en besmeer ze met de hummus. Verdeel daar de prei over en serveer bij de soep.

Eet smakelijk!

Geef een reactie