Kastanjechampignonsrisotto

Kastanjechampignonsrisotto

Het maken van risotto neemt misschien wat tijd in beslag, maar het resultaat mag er wezen. Door de risotto af te blussen met wijn krijgt het een volle smaak, terwijl de alcohol vervliegt. Sandra serveert de kastanjechampignonsrisotto met rucola en Parmezaanse kaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 150 gram risottorijst
  • scheutje witte wijn
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 0,5 bosje peterselie
  • klontje boter
  • 20 gram rucola
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan met 750 milliliter water aan de kook en verkruimel er het bouillonblokje boven. Houd de pan op een laag vuurtje.

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de ui en sjalot circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerende tot de korrels glazen. Blus af met de wijn. Voeg vervolgens al roerende scheut voor scheut de bouillon bij de rijst en voeg pas een volgende scheut toe als de bouillon helemaal is opgenomen. Herhaal tot de bouillon op is of de rijst smeuïg en beetgaar.

Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons circa 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en voeg toe aan de champignons.

Rasp de kaas. Haal de risotto van het vuur. Voeg een klontje boter toe en de geraspte kaas en laat met de deksel op de pan circa 2 minuten staan. Roer vervolgens de gebakken champignons door de risotto.

Verdeel de risotto over borden. Verdeel hierover de rucola en rasp er de kaas over. Bedruppel er wat olie over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie