Duur 14:28
Gepubliceerd op 30 november 2021

Geroosterde prei met romescosaus en kabeljauw

Romescosaus is een van origine Spaanse saus met als hoofdbestanddelen tomaat en paprika. Hij kan zowel warm als koud gegeten worden. Sandra gaat voor de koude variant bij de kabeljauw en serveert er geroosterde prei bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 grote preien
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram meergranenrijst
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • klontje boter
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram gegrilde paprika’s (uit pot)
  • 50 gram gerookte amandelen
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de preien in de lengte, was onder de kraan en snijd in drie stukken. Verspreid de preistukken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de prei circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Strooi de bloem over een bord en wentel de kabeljauw door de bloem. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in circa 5 minuten om en om. Voeg een klontje boter toe en bak nog circa 1 minuut.

Pel en hak de knoflook. Doe de paprika’s, gerookte amandelen en knoflook in het bakje van de staafmixer. Voeg wat cayennepeper, de komijnpoeder en een scheutje olijfolie toe en pureer tot saus. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over de borden en verdeel hier de preien op. Serveer met de vis en de romescosaus.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Willes says:

    Heerlijk recept, vandaag gemaakt, succes. Ik heb de volgende opmerking: de saus heeft als hoofdbestanddelen paprika en tomaat. Ik kwam hier achter toen ik het recept al had gemaakt. Tomaat staat niet bij de ingrediënten. Maar goed zonder tomaat is het ook lekker.

Bekijk ook

Meer