mosselen

Koken met MAX: Thaise mosselen, donuts en gegrilde octopus

Janny, Sandra, Robèrt, Annemarie, Bart, Antoine en alle gastkoks bereiden wekelijks de heerlijkste gerechten in Tijd voor MAX. Van heel gemakkelijke gerechten tot gerechten waar net wat meer tijd voor nodig is. Er is voor ieder wat wils. De recepten zijn op onze site na te lezen. Sommige zijn zelfs voorzien van een extra instructievideo van de kok. In Koken met MAX geven we een overzicht van de recepten van de afgelopen week: 1 tot en met 5 mei 2017.

Gegrilde octopus van Bart

Bart van Olphen trapt de week af. En dat doet hij niet zomaar. Hij maakt gegrilde octopus. Volgens Bart is het een heerlijke vis waar veel vlees aan zit. Hij heeft ook nog een tip hoe u de octopus schoon moet maken.

Thaise mosselen van Bénine

Bénine van Bijleveld heeft een gluten intolerantie. Voor haar moest qua voeding het roer om. In het begin stuitte ze in haar omgeving op veel onbegrip. Voor Bénine reden genoeg om op onderzoek uit te gaan hoe lekker glutenvrij te koken. Ze schreef er een boek over, Foodtalk, vol met verhalen en recepten. Het recept van de Thaise mosselen maakte ze dinsdag 2 mei 2017 in Tijd voor MAX.

Donuts van Annemarie

De donut wordt vaak zoet gegeten, maar hij wordt niet in een oven gebakken. het is een speciaal beslag wat wordt gefrituurd. Annemarie maakt de donuts ze met kaneelsuiker, chocolade en glazuur met sprinkels.

Zalm en groene asperges van Sandra

Sandra Ysbrandy sluit de week af. Met een zonnig weekend in het vooruitzicht heeft zij een heerlijk gerecht bedacht: zalm met groene asperges. U kunt de zalm zowel op de barbecue als in de oven maken. Ze maakt er 2 sausjes bij.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk in ons online kookboek. Dat staat vol me heerlijke recepten!

Geef een reactie