kabeljauw

Koken met MAX: kabeljauw, snoepgoed en lamsvang

Janny, Sandra, Robèrt, Annemarie, Bart, Antoine en alle gastkoks bereiden wekelijks de heerlijkste gerechten in Tijd voor MAX. Van heel gemakkelijke gerechten tot gerechten waar net wat meer tijd voor nodig is. Er is voor ieder wat wils. De recepten zijn op onze site na te lezen. Sommige zijn zelfs voorzien van een extra instructievideo van de kok. In Koken met MAX geven we een overzicht van de recepten van de afgelopen week: 17 tot en met 21 april 2017.

Kabeljauw met ratatouille van Bart

Bart trapt de week af. Hij maakt een licht verteerbare maaltijd. Heerlijk na een een vol Paasweekend. Een heerlijke duurzame kabeljauw met ratatouille.

Hollands snoepgoed van Annemarie

Annemarie bereidt zich vast voor op Koningsdag. Niets leuker dan zelfgemaakte dingen verkopen op de vrijmarkt. Dus ook zelf gemaakt snoep, echt Hollands snoepgoed. Stroopsoldaatjes, ruitspekken en nougat. Moeilijk? Volgens Annemarie niet. In de instructievideo’s legt ze uit hoe u karamel maakt voor de stroopsoldaatjes en hoe u nougat maakt.

Lamsvang van Gertjan

Volgens slager Gertjan is lamsvang een ondergewaardeerd stuk vlees. Het zit aan de onderkant, de buik, van het lam. Gertjan bereidt de lamsveng sous-vide. Het vlees wordt in vacuüm verpakt en gegaard in water op een lage temperatuur. Gertjan maakte er shoarma van.

Witte chocoladecakjes van Robèrt

Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven sluit de week weer af. Dit keer maakt hij witte chocoladecakejes. Hij werkt ze af met abrikozenjam, slagroom en rood fruit. Een lust voor het oog!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk in ons online kookboek. Dat staat vol me heerlijke recepten!

Geef een reactie