hapjes

Deze lekkere en betaalbare hapjes kunt u op een verjaardag neerzetten

De boodschappen in de winkels zijn langzaam duurder geworden. Maar we blijven wel gewoon verjaardagen vieren voor familie en vrienden, waar hapjes bij horen. Of gewoon zelf een avondje op de bank met een paar snacks is ook fijn. Hoe kunt u dan lekkere, maar toch betaalbare hapjes maken?  

Popcorn één van de goedkoopste

U kunt bijvoorbeeld gaan voor de goedkopere producten. Zelf popcorn maken uit een zakje mais is één van de goedkoopste snacks die er bestaat. Met 1 zak kunt u meerdere porties popcorn maken. Ook lekker tijdens een filmavond bijvoorbeeld. Met een beetje zonnebloemolie in een pannetje beginnen de maiskorrels al snel te ontpoppen tot popcorn. Goedkoop én snel.

Hapjes presenteren

Heeft u een verjaardag? Kijk dan ook eens hoe u de hapjes presenteert. Volgens bespaarexpert Adine Faber-Versluis is het belangrijk om er wat tijd en aandacht aan te besteden, vertelt ze aan het AD. “Van een schaal met blokjes kaas kun je ook een toren maken van kaasblokjes met tomaatjes, komkommer en zilverui”, vertelt ze. “Het vult meer, dus mensen eten het minder snel achter elkaar en je hebt dus minder nodig, maar het ziet er ook leuker en luxer uit.”

Brood in plaats van een toastje

Zoekt u iets wat meer vult, waardoor u minder neer hoeft te zetten? Kies dan voor (Turks) brood in plaats van toastjes. Bij de buitenlandse supermarkten (bijvoorbeeld een Turkse) kunt zo’n brood goedkoop krijgen. Hier zijn olijven vaak ook een stuk goedkoper dan in de bekende supers. Even in een schaaltje doen en het staat gezellig. Ook gevulde pepertjes, humus en falafel zijn hier vaak betaalbaarder.

Warme hapjes

Ook een schaal nacho’s (warme tortillachips met kaas en dips) kunnen volgens bespaarexpert Adine Faber-Versluis een stuk leuker gemaakt worden. Bijvoorbeeld met een uitje, paprika en chilisaus. Het combineren van wat goedkopere en duurdere producten zorgt voor een mooie balans en zo “blijft het toch behapbaar”.

Quesadilla hapjes

Maar denk ook eens aan quesadillas. Dit zijn warme wraps, met gesmolten kaas en groenten die u zelf lekker vindt. Dit is als hoofdmaaltijd lekker om te eten, maar met een feestje kunt u kleine driehoekjes snijden en die op een schaal presenteren.

Bladerdeeg hapjes

Ook bladerdeeghapjes zijn vaak een hit op verjaardagen. Juist omdat ze warm zijn en dat maakt het afwisselend met koude hapjes. Met 1 of 2 pakjes bladerdeeg komt u al een heel eind. Doe er bijvoorbeeld kleine knakworstjes in en rol het op. Of maak er kaasstengels van.

Recepten van koks MAX

De verschillende koks die recepten met MAX delen, hebben ook veel lekkere hapjes gemaakt. Denk eens aan deze kaasdip van Robèrt van Beckhoven of deze groentehapjes van Janny van der Heijden, de tonijnsalade voor op een broodje van Bart van Olphen, een eigengemaakte huzarensalade van Robèrt, borrelboter van Susan Aretz of meteen een complete tafel met mezze van Mounir Toub.

(Bron: AD, Slimme centen voor studenten, budgetproof.nl. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie