Nacho’s uit de oven van Anita Witzier

Volgens Anita is dit recept populair op verjaardagen, feesten en borrels. U kunt de topping van tevoren maken en de oven doet de rest van het werk. Houdt voor het opdienen van deze nacho’s 30 tot 40 minuten aan.

Ingrediënten:

  • 2 à 3 zakken tortillachips (naturel)
  • 4 rijpe avocado’s
  • 1 emmertje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetlepels citroensap
  • 10 bosuien in ringetjes gesneden
  • 3 takjes koriander, fijngehakt (houdt u niet van koriander, neem dan platte peterselie)
  • 2 eetlepels gehakte jalapeño uit een potje
  • 250 milliliter zure room
  • 1 blik uitgelekte maiskorrels
  • 100 gram geraspte Goudse kaas of cheddar
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Neem een ovenschaak waar de 2 à 3 zakken tortilla’s in passen.

Maak in een grote kom de topping, salsa, van de avocado’s, gehalveerde kerstomaatjes, het citroensap, de bosuien, koriander en jalapeño’s. Voeg vervolgens de zure room en uitgelekte mais toe. Proef of er nog peper en zout nodig is. Dit mengsel kunt u afgedekt in de koelkast wegzetten totdat u het nodig heeft.

Verwarm, 40 minuten voordat u de nacho’s wilt serveren, de oven voor op 200 graden. Stort de zakken tortilla’s in de ovenschaal en bedek met de salsa en doe daar bovenop de geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Kijk tussentijds of de nacho’s goed gaan houd indien u van een goudbruin korstje houdt, de nacho’s nog iets langer in de oven staan.

Zet de ovenschaal op tafel en serveer er eventueel nog wat extra zure room en tomaatjes bij. En bestek is niet nodig, dit is fingerfood!

(Bron: Anita Witzier)

Geef een reactie