Borrelboter en courgetterolletjes van Susan Aretz

Borreltijd is de manier om tijd met vrienden en familie door te brengen onder het genot van de lekkerste hapjes en drankjes. En het is volgens Susan Aretz ook een ideale manier voor wie gezellig samen wil eten, maar niet uren in de keuken wil staan. In Tijd voor MAX maakt Susan borrelboter en courgetterolletjes.

Ingrediënten voor de borrelboter (voor 2 kleine bakjes):

  • 150 gram ongezouten boter
  • 25 gram Tomasu-sojasaus
  • 50 gram tahin

Bereidingswijze:

Smelt de boter 40 seconden op vol vermogen in de magnetron. De boter is dan nog niet helemaal gesmolten, maar dat is precies de bedoeling. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even en stel de smaak indien nodig nog wat bij.

Giet het mengsel in 2 kleine bakjes en zet ze tot gebruik in de koelkast. Haal de bakjes wel op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Smaakt heerlijk op brood.

Ingrediënten voor de courgetterolletjes (16 stuks):

  • 2 courgettes
  • 100 gram Skyr naturel
  • 50 gram crème fraîche
  • 100 gram feta
  • 3 gram rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 50 gram Taggiasche olijven in kleine stukjes

Bereidingswijze:

Boen de courgettes goed schoon en schaaf er lange linten af, tot u de zaadlijst bereikt. Droog de courgettelinten op keukenpapier. Meng de rest van de ingrediënten (minus de olijven) in een keukenmachine tot een grove crème. Voeg als laatste de olijven toe.

Doe een schepje van de crème op het voorste deel van het courgettelint en rol dan op. Prik er eventueel nog een prikkertje in voor de stevigheid.

(Bron: Susan van Aretz)

Geef een reactie