Kaasdip

Kaasdip van Robèrt van Beckhoven

Met (restjes) kaas kunt u een hele lekkere kaasdip maken. Robèrt van Beckhoven deelt zijn recept hiervoor met u.

Ingrediënten:

  • 50 g slagroom
  • 50 g eidooiers
  • 250 g zachte kazen naar keuze, in blokjes (Robèrt gebruikt voor dit recept een combinatie van brie, taleggio en Fourme d’Ambert)
  • Smaakmakers naar keuze, bijvoorbeeld peterselie, basilicum, fijngesneden olijven, en/of amarenakersen, zout en peper
  • Eventueel brood om mee te dippen.

Extra nodig:

  • Ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Meng de slagroom, eidooiers en smaakmakers in een kom. Verdeel de kaasblokjes over de schaaltjes en vul af met het roommengsel. Plaats de bakjes circa 10 minuten in de oven, of tot het mengsel gestold is. De oventijd is afhankelijk van de grootte van de schaaltjes.

Tip van Robèrt

Als de kaasdip is afgekoeld is ‘ie ook lekker op stokbrood.

Bekijk ook (bewaar)tips van Robèrt voor brood, eieren en kaas.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, de foto is ter illustratie)

 

Geef een reactie