Masterclass nieuwe vermeer

Zelf aan de slag met de verdwenen werken van Vermeer

Hobbyisten, creatievelingen en kunstenaars opgelet! Bekijk exclusieve online Masterclasses op deze website. Ze worden gegeven door Pieter Roelofs, kunsthistoricus werkzaam bij het Rijksmuseum en Abbie Vandivere, restaurator van het Mauritshuis. Met behulp van deze Masterclasses kunt u zelf aan de slag met de verdwenen werken van Vermeer.

Bekijk de eerste Masterclass

Bekijk de tweede Masterclass

Bekijk de derde Masterclass

Bekijk de vierde Masterclass

Bekijk de vijfde Masterclass

Bekijk de zesde Masterclass

Tentoonstelling en tv-programma

Van 10 februari tot 4 juni 2023 zijn 28 van de 37 werken van de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer te zien in een tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar 6 van zijn werken zijn verdwenen. Deze werken staan slechts in een paar zinnen omschreven op oude veilinglijsten. Ze staan centraal in De Nieuwe Vermeer en worden tot leven gebracht door creatievelingen en professionele kunstenaars.

Creatievelingen opgelet!

Bent u ook een creatieveling? En wilt u zelf aan de slag met één van verdwenen werken van Johannes Vermeer? Op deze website kunt u verschillende online Masterclasses volgen. In elke Masterclass staat er 1 verdwenen werk centraal. Hoe staat het werk omschreven op de veilinglijst? Wat was de werkwijze van Vermeer? Er is in de Masterclasses duiding en verdieping van kunsthistoricus Pieter Roelofs én restaurator Abbie Vandervere. Wekelijks is er een nieuwe Masterclass te zien op deze website.

Exclusief online: De Vermeer Masterclasses

Wilt u, net als de kunstenaars uit het programma, zelf aan de slag met de verdwenen werken van Johannes Vermeer? Volg dan een Vermeer Masterclass. In deze videoserie krijgt u tips en instructies van Pieter Roelofs en Abbie Vandivere. Zij laten u stap-voor-stap zien hoe u een echte Vermeer maakt. Er zijn 6 masterclasses, die aansluiten op de televisieserie:

De Masterclasses kunt u exclusief online bekijken. Vanaf dinsdag 7 februari is de eerste Masterclass beschikbaar. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering op deze website. Via deze website kunt u vervolgens ook uw eigen kunstwerk insturen. Wie weet krijgt het een plekje in het publieksmuseum!

Over De Nieuwe Vermeer

In het tv-programma De Nieuwe Vermeer brengen creatievelingen en professionele kunstenaars uit heel Nederland deze verdwenen werken tot leven. De werken worden beoordeeld door Vermeer-experts Pieter Roelofs en Abbie Vandivere. Een ode aan de iconische schilder, maar vooral ook een ode aan creatief Nederland. Het programma omvat naast een televisieprogramma ook een podcast, VOD-serie én een online expositie. De zes afleveringen van De Nieuwe Vermeer zijn te bekijken via NPO Start. De 12 winnende doeken worden van 20 maart tot en met 4 juni 2023 geëxposeerd in Museum Prinsenhof Delft en het Mauritshuis in Den Haag.

Alles van De Nieuwe Vermeer

Geef een reactie

Reacties (2)

  Peter Shoe says:

  Wanneer komt de 1e masterclass van de Nieuwe Vermeer on line ?

  Er staat :
  De Masterclasses kunt u exclusief online bekijken. Vanaf dinsdag 7 februari is de 1e Masterclass beschikbaar. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering op deze website. Via deze website kunt u vervolgens ook uw eigen kunstwerk insturen. Wie weet krijgt het een plekje in het publieksmuseum!

  Irma van der Pol says:

  Het was een leuk programma. Ik begreep dat je de werken van de andere ook te zien konden zijn.
  Ik heb even gekeken of ik ze kon vinden, maar is niet gelukt. Jammer. Want ik ben en misschien nog wel meer mensen, benieuwd naar al het mooie werk van al de andere mensen die mee gedaan hebben.
  Waar kan ik die vinden. ?

  Vriendelijke groet
  Irma van der Pol