Een kledingroller is voor meer dingen handig dan alleen op kleding.

Hier is een kledingroller ook handig voor

Even wat pluisjes of dierenharen van uw kleding afhalen gaat gemakkelijk met een kledingroller. Maar naast het gebruik op kleding, is het voor nog veel meer te gebruiken. We zetten de mogelijkheden op een rij.

Losse haren bij uw huisdier weghalen

Naast dat u dierenharen op uw eigen kleding met een kledingroller weg kunt halen, kunt u dit ook bij het dier zelf doen. Door met de roller (niet al te hard) over de vacht heen te gaan, pakt deze de losse haren mee. Scheelt ook weer stofzuigen. Zo kunt u ook dierenharen van uw meubels afkrijgen. Het kan ook handig zijn om zo’n roller in de auto mee te nemen. Na een wandeling in het bos de vacht even afnemen kan ervoor zorgen dat er geen insecten of eitjes van teken of ander ongedierte mee gaan. In de auto is zo’n roller trouwens ook handig, om kruimels weg te krijgen uit moeilijke plekken.

Een (toilet)tas schoonmaken

Het schoonmaken van uw handtas of toilettas hoort er nou eenmaal bij. De verschillende manieren hebben we in eerdere artikelen beschreven voor de handtas en ook voor de toilettas. Een kledingroller is hierbij handig om de binnenkant schoon te maken. Kleine restjes kunt u zo gemakkelijk weghalen.

Stukjes glas of ander materiaal van de grond halen met een kledingroller

Heeft u per ongeluk een glas laten vallen? Of is er een bord uit uw handen geglipt en liggen er nu een heleboel kleine stukjes op de grond? Haal dan eerst de grote stukken ertussen uit en gooi deze weg. De kleinere stukjes kunt u met een stofzuiger opzuigen. Heeft u deze niet bij de hand? Dan kan een kledingroller ook helpen. Door over de kleine stukjes te rollen, blijven ze plakken. Ververs de rol dan wel elke keer, anders blijft er niks meer aan plakken. Dit doet u eenvoudig door het velletje los te trekken en af te scheuren. Bij sommige zit er een automatische rand voor het afscheuren.

Glitters, confetti of dennenboomnaalden

Tijdens een feestje of met de feestdagen gebeurt het nog weleens dat er glitters, confetti of dennenboomnaalden in de kamer terecht komen. Lastige, kleine dingen om op te ruimen. Met een bezem of stofzuiger willen vooral glitters niet altijd weggaan. Maar met een kledingroller lukt dit wel! Het blijft plakken. Vooral als het op stoffen meubelen zit.

Apparaten en dingen in huis schoonmaken met een kledingroller

Maar er zijn ook een aantal apparaten en andere dingen in huis die u schoon kunt maken met een kledingroller. Denk aan stof op een geluidsbox in de woonkamer of stof op lampenkappen. Maar ook een hor voor het raam of bij een deur vangt een hoop stof op. Eén van de manieren om dat schoon te krijgen is met een kledingroller.

(Bron: Libelle, Flair, Tips en Weetjes, Libelle.be. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie