haarborstel

Zo maakt u uw haarborstel gemakkelijk weer helemaal schoon

Wie een haarborstel gebruikt kent deze ergernis vast wel: al die haren en pluisjes die in de haarborstel blijven hangen. Maar hoe krijgt u uw haarborstel eigenlijk weer schoon?

Verwijder haren dagelijks

Om uw borstel steeds weer goed schoon te krijgen is het belangrijk om het schoonmaken van de haarborstel goed bij te houden. Dit doet u door de losse haren er eens in de zoveel tijd uit te halen, bijvoorbeeld wekelijks of zelfs dagelijks wanneer er veel haren in uw borstel blijven hangen. Daarnaast is het goed om uw haarborstel eens in de paar weken echt even grondig te reinigen.

Grondig schoonmaken

Die grondige reiniging kunt u vrij gemakkelijk uitvoeren. Het enige wat u nodig heeft is een pincet, water en soda. Geen soda in huis? Ammoniak voldoet ook prima. Dan gaat u als volgt te werk: verwijder eerst alle haren en zoveel mogelijk pluisjes en andere viezigheid met de pincet. Leg de haarborstel vervolgens in een badje van water gemengd met soda en laat dat een half uur staan weken. Op die manier zal niet alleen het zichtbare vuil uit de borstel, maar zullen ook de onzichtbare bacteriën verdwijnen. De hardnekkige laatste restjes vuil kunt u eventueel nog met de pincet of een tandenborstel verwijderen. Spoel de haarborstel daarna af met warm water en laat hem vervolgens goed drogen op een handdoek. Uw haarborstel is dan weer helemaal fris en klaar voor gebruik.

(Bron: Vriendin.nl, Andrelon.nl, Haarwereld.nl)

Geef een reactie

Reacties (2)

    GerdaH says:

    Doe ik al jaren. Soda is soms echt een wondermiddel en goedkoop.

    johanna78 says:

    Ik doe de borstel in de wasmachine bij het andere wasgoed. Komt er brandschoon uit.