Romige venkelsoep met tonijn-ansjovisbroodreepjes

Bij deze romige venkelsoep maakt Mounir tonijn-ansjovisbroodreepjes. Door de tonijn en de ansjovis te mengen ontstaat een zacht mengsel met een licht ziltige smaak. Door het brood met mengsel in de oven te doen wordt de smaak nog lekkerder en laat het zich goed combineren met de romige venkelsoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2-3 venkelknollen
  • 1 kruimige aardappel
  • 750 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik cannellinibonen (a 175 gram, uitlekgewicht 125 gram)
  • 120 gram tonijn uit blik (op olie)
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel verse dille
  • peper, zout
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 100 milliliter room

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en voeg toe. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook circa 20 minuten op zacht vuur met de deksel op de pan.

Spoel de bonen goed uit en doe ze in een hoge maatbeker. Voeg de tonijn met olie, ansjovis, kappertjes en een flinke scheut olijfolie toe en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Hak de dille en voeg toe. Breng op smaak met peper.

Besmeer 2 sneetjes brood met het tonijn-bonenmengsel en leg de andere sneetjes erop. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de broodjes in circa 3 minuten om en om goudbruin.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de room toe en breng op smaak met peper.

Verdeel de soep over borden. Snijd de besmeerde broodjes in circa 4 repen per broodje en serveer erbij.

TIP: u kunt de room ook in het bord over de soep druppelen en garneren met wat overgehouden dille.

Eet smakelijk!

Geef een reactie