Duur 12:52
Gepubliceerd op 8 september 2021

De smaakvolste pasta met courgette

Wat deze pasta zo smaakvol maakt is de ansjovisboter. Het romige van de boter en het zilte van de ansjovis in combinatie met de pasta en courgette is een heerlijke combinatie. Mounir doet er geroosterde pijnboompitten over voor nog meer smaak.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 30 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • 3 courgettes
  • peper, zout
  • 150 gram orecchiette (pasta)
  • flinke klont boter
  • 1 blikje ansjovis (à 46 gram)

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de courgettes in dunne plakken rondom het midden, zodat het waterige stuk overblijft en gooi het waterige stuk weg. Snijd de plakken in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes. Bak de courgetteblokjes circa 7 minuten op hoog vuur en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de courgettes op een bord iets afkoelen.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Smelt ondertussen de boter en voeg de ansjovisjes uit het blikje toe. Laat de ansjovis op laag vuur helemaal smelten, zodat het een donkere boterige saus wordt.

Giet de pasta af en voeg direct toe aan de ansjovisboter. Roer goed door. Voeg de courgettes en pijnboompitten toe en verwarm nog kort.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer