Carbonara met ansjovis

Carbonara met ansjovis en geroosterde knolselderij

Een veel gemaakte fout bij het maken van pasta carbonara is dat er room aan wordt toegevoegd. Maar de echte carbonara dankt zijn zachte smaak niet aan room, maar aan een combinatie van eieren en Parmezaanse kaas. Mounir geeft aan zijn versie met geroosterde knolselderij en ansjovis een eigen twist.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 1 kleine knolselderij
 • olijfolie
 • peper, zout
 • 150 gram spaghetti
 • klontje boter
 • 1 blikje ansjovis
 • 2 eieren
 • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de knolselderij en snijd in plakken van circa 1 centimeter. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de knolselderij circa 25 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Smelt de boter in een hoge koekenpan. Voeg de ansjovis en de aanhangende olie uit het blikje toe. Smelt al roerende de ansjovis tot het een donkere saus wordt. Kluts de eieren. Rasp de kaas en voeg toe. Breng de eieren met kaas op smaak met peper en een beetje zout.

Giet de pasta af en voeg toe aan de ansjovisboter. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren en kaas toe. Roer goed door tot de eieren een gebonden saus vormen. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde knolselderij over borden en serveer daar de spaghetti over.

Geef een reactie

Reacties (2)

  rosstaal says:

  Waarom blijven Nederlanders dit fout doen? Dit recept lijkt niet eens op Carbonara. Toen ik las ‘een echte Carbonara=geen room’ dacht ik, dit gaat de goede kant op. Echter, een Carbonara heeft 5 ingrediënten, als het daarvan afwijkt, kan het nog steeds een lekkere pasta zijn, maar noem het dan geen Carbonara…. De ingrediënten zijn: Pecorino, Ei, Zwarte peper, spaghetti, Guanciale(als het echt niet anders kan pancetta).

  Smulpaap says:

  Kan ik de saus ook voor de helft invriezen, ik maak het recept maar voor 1 persoon.
  Wat doe ik anders met een half blikje ansjovis ?