pasta met ansjovis-broodkruim

Pasta met ansjovis-broodkruim en geroosterde bloemkool

Ansjovis is niet alleen lekker om zo te eten, het is ook een echte smaakmaker. Mounir maakt pasta met ansjovis-broodkruim. De zilte smaak van de ansjovis wordt door het broodkruim opgenomen in de pan, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Hij serveert er ook nog geroosterde bloemkool bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • grote bloemkool (à 500 gram)
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram spaghetti
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • snuf chilipeper
  • klontje boter
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer ze (of snijd ze in kwarten als het grote roosjes zijn). Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en een beetje zout. Rooster circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Maal het brood in de hakmolen met de ansjovis en de aanhangende olie fijn. Verhit een koekenpan. Doe het brood-ansjovismengsel in de pan en bak circa 5 minuten tot het krokant is. Breng op smaak met chilipeper.

Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en doe er een klontje boter bij. Hak de peterselie en voeg toe.

Verdeel de spaghetti en geroosterde bloemkool over de borden. Bestrooi het ansjovis-broodkruim over de pasta en bloemkool. Rasp er naar smaak wat citroenschil over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie