bloemkool-kerriesoep

Bloemkool-kerriesoep met zelfgemaakt gevuld panbrood

Een gouden smaak-duo is bloemkool en kerrie. Mounir maakt van dit gouden duo een heerlijke bloemkool-kerriesoep en serveert er zelfgemaakt gevuld panboord bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 bloemkool
  • 500 milliliter water
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • peper, zout
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • snufje cayennepeper
  • 2 bosuitjes

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut. Snijd de roosjes van de bloemkool, halveer ze en voeg toe. Schenk het water en de kokosmelk in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep circa 15 minuten.

Meng de yoghurt, het meel en een snufje zout en verdeel het deeg in vieren.

Bestrooi wat bloem over het werkblad en rol de verdeelde stukken dun uit. Verdeel de kaas over de 4 deegplakken en bestrooi met een beetje cayennepeper. Vouw ze dubbel. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de broden in circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar. Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de bosui in dunne ringen.

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de bosui. Serveer met het gevulde panbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie