Romige pasta met geroosterde venkel

Romige pasta met geroosterde venkel en warmgerookte zalm

Pasta met venkel is misschien niet het eerste wat in u op komt, maar het is een verrassend lekkere combinatie. Sandra roostert de venkelknollen met de tomaatjes in de oven, dan worden de smaken nog lekkerder. En deze romige pasta met geroosterde venkel en warmgerookte zalm staat ook nog eens in een handomdraai op tafel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 20 gram blanke amandelen
  • 150 gram volkoren penne
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 citroen
  • 125 gram warmgerookte zalm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de venkelknollen, verwijder de kern en snijd ze in kwarten. Hak de groene topjes fijn en bewaar. Verspreid de venkel en de cherrytomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de venkelknollen en tomaatjes circa 20 minuten tot ze zacht zijn. Schep tussendoor om.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking.

Hak de amandelen en rooster circa 4 minuten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.

Verwarm de slagroom en laat iets indikken.

Was de citroen. Vang wat van het kookvocht van de pasta op en giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de slagroom en rasp er naar smaak wat citroenschil over. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de venkel en tomaat uit de oven en pers naar smaak wat van het citroensap over de venkel. Schep om.

Verdeel de romige pasta over borden. Verdeel hier de geroosterde venkel en tomaat over. Verkruimel er de zalm over en bestrooi met de amandeltjes en de groene venkeltopjes. Druppel er nog eventueel wat olijfolie over. Breng op smaak met wat zwarte peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie