Pastinaakpuree met geroosterde bieten

Pastinaakpuree met geroosterde biet en warmgerookte zalm

Voor dit gerecht gebruikt Sandra rauwe, ongekookte bieten. Ze moeten ongekookt zijn omdat ze worden gepoft/geroosterd in de oven. Dan krijgen ze een heerlijk vol-zoete smaak. Sandra serveert de bieten met pastinaakpuree en warmgerookte zalm.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram bieten (rauw, ongekookt)
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram aardappel
  • 300 gram pastinaak
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 0,5 bosje dille
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 1 stuk warmgerookte zalm (à 125 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kontjes van de bieten en snijd de bieten in plakjes. Doe de plakjes in aluminiumfolie, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Vouw de folie dicht en pof de bietjes circa 30 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Schil de pastinaken en snijd in stukjes. Kook de aardappel en pastinaak circa 20 minuten.

Hak de dille. Meng in een kom de mierikswortel met de dille en een scheutje olie. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Giet de aardappel en pastinaak af en stoom droog. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en stamp tot puree. Haal de biet uit de oven en voeg de plakjes toe aan de mieriksworteldressing.

Roer goed door. Verkruimel de warmgerookte zalm in stukjes.

Verdeel de puree over borden. Verdeel er de plakjes biet naast en verdeel er de zalmstukjes over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Brumioo7 says:

    heerlijk recept met mosterd gedaan ipv. mierikswortel. het duurde bij mij wel wat langer voor de bietenschijven gaar waren.