Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg met spinazie-kruidenrijst en gepofte tomaatjes

Wie van deze zalm in bladerdeeg eet, wordt verrast door de kruidenroomkaas die op de zalm tussen het bladerdeeg zit. Sandra serveert er spinazie-kruidenrijst en gepofte tomaatjes bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram basmatirijst
  • 200 gram zalm
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje dille

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Halveer de zalm, zodat u 2 stukken heeft van 100 gram. Leg 2 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg op elke plak een stuk zalm. Lepel hier de kruidenroomkaas over en bestrooi met peper en zout. Leg daar het 2e plakje bladerdeeg op. Druk de randen met een vork goed aan. Verspreid de cherrytomaatjes ernaast op de bakplaat. Besprenkel de tomaatjes met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de pakketjes en rooster de tomaatjes circa 18 minuten.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Hak de spinazie grof en voeg toe. Bak circa 2 minuten. Hak de peterselie en dille grof. Giet de rijst af en stoom droog. Voeg de rijst toe aan de spinazie. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door.

Verdeel de rijst over borden. Verdeel hierop de gepofte tomaatjes en leg er een zalmpakketje naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    dlonra says:

    in een woord heerlijk !!