groene soep

Groene soep met zalm

Deze overheerlijke  groene soep dankt zijn kleur aan de vele groenten die er doorheen gaan. Maar het zijn vooral de spinazie en doperwten die voor de prachtige groene kleur zorgen. De zalm hoeft u niet eerst te bakken of koken, die gaart vanzelf in de soep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine knolselderij
  • 5 stengels bleekselderij
  • 200 gram kruimige aardappel
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram zalm
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 0,5 bosje bieslook
  • 2 eetlepels roomkaas
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan, snijd in halve ringen en voeg toe. Schil de knolselderij, snijd in blokjes en voeg toe. Snijd de bleekselderijstengels in reepjes en voeg toe. Snijd de aardappel in blokjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep circa 20 minuten.

Voeg de spinazie toe en kook circa 1 minuut. Pureer de soep met de staafmixer Snijd de zalm in blokjes en voeg samen met de doperwten toe. Kook circa 3 minuten op laag vuur. Hak de bieslook.

Verdeel de soep over de borden. Lepel er de roomkaas over en bestrooi met de gehakte bieslook. Druppel wat olijfolie over de soep en bestrooi met wat peper.

Eet smakelijk!

Geef een reactie