Duur 13:00
Gepubliceerd op 20 oktober 2017

Groene pasta met zalm

Elke dag een goed gevarieerde maaltijd op tafel zetten lijkt een eenvoudige klus. Maar om steeds weer te bedenken wat u moet eten om het zo gevarieerd mogelijk te houden, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Met de recepten van Kook mee met MAX hopen we u daar elke dag een beetje bij te helpen. Dit keer maakt Sandra groene pasta met zalm.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine broccoli
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 zalmfilets met vel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram volkoren penne
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spinazie (gewassen)
  • 1 avocado
  • 1 citroen

 Extra nodig:

  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de roosjes van de broccoli. Snijd de schil van de stronk en snijd de stronk in blokjes. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de broccoli met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli circa 10 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en leg de zalm op de velkant naast de broccoli. Halveer de tomaatjes, leg ze erbij en besprenkel de zalm en tomaatjes met olie. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog circa 10 minuten in de oven.

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg een klein scheutje olie toe aan de gekookte pasta.

Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie met de knoflook circa 3 minuten tot deze geslonken is. Rasp er wat van de citroenschil over en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de spinazie met de avocado in een hoge maatbeker en pureer tot een gladde saus. Voeg het sap van de citroen naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe.

Meng de spinazie-avocadosaus door de pasta en verdeel de pasta over borden. Leg een zalmfilet op de pasta en verdeel de broccoli en tomaatjes ernaast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (5)

  1. Nuijs says:

    Wederom een recept voor 2 personen waarvoor een ridicule hoeveelheid ingrediënten wordt gebruikt.
    Kom op MAX, meer dan 1500 gram is echt geen normale hoeveelheid voor 2 personen!
    (Dat zie ook in de uitzending als alles ongelofelijk lomp op een bord wordt gekwakt en er nog heel veel van de bereide ingrediënten overblijft.)

    Verder is de het geen groene pasta maar pasta in een groene saus (en niet saus in de pasta zoals Sandra beweert)

    Aanvullend nog een aanmerking over de onzin die mevrouw Ysbrandy oreert over de zalm en het vet tussen de huid en de filet die door de zalmfilet zou trekken. Dat werkt niet zo. Zalm is op zich in zijn geheel een erg vette vis de huid voegt daar niets aan toe..

  2. Dijk says:

    Het lijkt mij een lekker recept en ga het maken. Wat Nuijs met zijn reactie wil bereiken is mij niet duidelijk.

  3. kuifje says:

    Ik vind Sandra een top kok, echt voor mensen zoals ik die weinig tijd hebben, makkelijke mltijden en snel klaar
    Sandra ik vind je geweldig,ga alsjeblieft zo door…meid ik ga aan de slag haha

  4. dlonra says:

    ik deel de mening van Nuijs niet. ik heb het recept vandaag gemaakt en het was heerlijk. 150 gram penne is precies genoeg voor 2 personen. de groene saus met spinazie en avocado was erg lekker. 200 graden was iets te heet voor mijn heteluchtoven, dat moet 180 graden zijn (maar dat wist ik eigenlijk wel) maar ik ga het zeker vaker maken.

  5. Christa74 says:

    Ik maakte het met erwtenpenne(extra groen?)en i.p.v. zalm, pijnboompitjes omdat wij plantaardig eten.Mijn dochter at alles lekker op(verborgen vitamientjes in avocado-spinaziesaus)
    Zou leuk zijn als bij recepten standaard een vegetarische/vegan variatie aangegeven wordt.Dan worden de gerechten toegankelijk voor nog meer mensen!

Bekijk ook

Meer