Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:14:57

Uitzending: di 16 okt 2018 12:00

Courgette-lasagnerolletjes uit de pan

Om een andere twist aan lasagne te geven, snijdt en grilt Mounir eerst een paar courgettes. Door ze in de lengte te schaven, ontstaan er mooie dunnen plakjes die net als verse lasagnebladen makkelijk zijn op te rollen. Mounir maakt van de courgette- en lasagnebladen courgette-lasagnerolletjes.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 milliliter passata
  • 200 milliliter water
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper, zout
  • 0,25 bosje basilicum
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schaaf met een kaasschaaf rondom in de lengte dunne plakjes van de courgette. Bewaar de kern met de zaadlijsten. Bestrijk de plakken met olie en verspreid ze over een bakplaat. Bak de courgetteplakken 5-10  minuten in de oven.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de overgehouden kern van de courgettes in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de passata, het water en oregano toe en verwarm circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de basilicum grof. Roer de ricotta los en voeg de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Halveer de verse lasagnebladen in de lengte, zodat er smallere stroken ontstaan. Week ze circa 1 minuut in een kom met water. Haal de ovenplaat met de courgetteplakken uit de oven.

Leg een courgetteplak op een lasagneplak. Smeer hier wat ricotta over en rol op tot een rolletje. Herhaal tot alle plakken op zijn.

Schep de helft van de saus in een kleine, hoge pan. Leg de rolletjes rechtop in de saus en schenk hier de rest van de saus overheen. Gaar met een deksel op de pan circa 15 minuten.

Verdeel de courgette-lasagnerolletjes over borden en rasp hier de Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

  1. dlonra says:

    geweldig, wat een leuk idee, die ga ik uit proberen 🙂

  2. Snipsnap says:

    Hallo Mounir,
    Dat ziet er ingewikkeld uit, maar dit staat wel vanmiddag bij ons op tafel ( we eten altijd tussen de middag warm)
    Dus nu eerst even met de hond wandelen en hup de keuken in.
    Heb ik alle tijd om rustig alles te maken.
    Het wordt vast en zeker weer smullen, en ja .. ik maak er weer een foto van.
    Kunnen we onze vrienden ermee lekker maken, hahahahah
    Bedankt en een fijne dag.
    Groetjes daar van Snipsnap

  3. Snipsnap says:

    Hallo Mounir,
    Het is me gelukt, oh ik ben zo blij.
    Want ik heb dit gerecht gemaakt met courgette,pompoen,kastanje -Champions vulling.
    Helemaal vers gemaakt en ik heb dit keer die saus gemaakt op basis van boter en bloem.
    Oh het is zo lekker geworden, echt zo leuk dat het gelukt is.
    Het is wel een klusje, maar dan heb je ook wat, lekker in de oven, want de vorige keer was me pan aangebrand.
    en… alleen is de kaasschaaf te hemel gevaren, ja heel verdrietig.
    Maar ik vraag aan Sint en Piet een nieuwe dit jaar.
    Bedankt voor dit geweldige recept.
    Groetjes Snipsnap

  4. Carmen Wijngaarde says:

    Heel mooi recept lekker.