Duur 12:11
Gepubliceerd op 5 september 2017

De lekkerste lasagne met spinazie

Deze snelgroeiende bladgroente, groeit al vroeg in het voorjaar. Spinazie wordt geteeld in kassen, maar ook in de volle grond. Als de zaadjes in april gezaaid worden, dan hebben we al eind mei de eerste verse spinazie van de grond. De bladgroente is rijk aan vitamine E, caroteen en antioxidanten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepel boter
  • 2 eetlepel bloem
  • 250 milliliter melk
  • peper, zout
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 600 gram spinazie (gewassen)
  • 250 tomatenpassasta
  • 125 gram ricotta
  • 2 theelepels oregano
  • 125 gram lasagnebladen
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram rucola

 Extra nodig:

Ovenschaal voor 2 personen 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Gaar de bloem circa 2 minuten en voeg al roerende de melk toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de bechamelsaus op laag vuur, onder af en toe roeren, circa 10 minuten.

Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie, indien noodzakelijk in delen, toe en laat slinken. Voeg de passata, ricotta en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en laat circa 5 minuten koken.

Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg hier lasagnebladen op en bestrijk met een laag tomatensaus. Schenk hier een laag bechamelsaus op en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Leg hier weer een laag lasagnebladen op en herhaal dit totdat alles op is. Bestrijk de laatste laag met de bechamelsaus en geraspte kaas.

Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Besprenkel de rucola met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de lasagne over borden en serveer met de rucola.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Snipsnap says:

    Hoi Mounir,
    Echt heerlijk deze lasagne, ik heb hem wat voor 3 personen gemaakt.
    Want onze schoonzus houdt erg van Lasagne en de mannen in haar huis niet.
    Dus maakt ze bijna nooit lasagne voor haar zelf, nu kan ze lekker met ons mee eten.
    Bedankt voor dit heerlijke recept.

Bekijk ook

Meer