aspergelasagne

Aspergelasagne met gerookte kipfilet

Dit is een echte voorjaarslasagne met witte asperges. Vanaf half maart is het witte goud volop verkrijgbaar. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar dan zijn ze niet zo vers en lekker als in het voorjaar. Mounir maakt de lasagne met een saus van ricotta en verwerkt en gerookte kipfilet in.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml water
  • 100 gram ricotta
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper, zout
  • 125 gram lasagnebladen
  • 125 gram gerookte kipfilet (broodbeleg)
  • 30 gram emmentaler

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de asperges rondom en snijd het kontje af. Kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en halveer ze in de lengte.

Smelt de boter. Voeg de bloem al roerende toe en gaar circa 2 minuten. Voeg het water al met een garde roerende toe en gaar in circa 3 minuten tot er een saus ontstaat. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Bestrijk wat van de saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel hier wat lasagnebladen over. Verdeel hier wat asperges en gerookte kipfilet over en bestrijk weer met wat saus. Herhaal tot alles op is, maar eindig met de bechamelsaus. Rasp de kaas en bestrooi over de lasagne. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    dlonra says:

    goed gelukt en lekker. zeker voor herhaling vatbaar !