Groentelasagne

Groentelasagne met makreel

Lasagne is typisch zo’n gerecht wat op alle dagen past om te eten. En u kunt er werkelijk alles in verwerken. U kunt het zelfs van tevoren klaarmaken, dan hoeft u het alleen nog maar in de oven te doen als aan tafel wilt. Mounir maakt er een met groenten en makreel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • peper, zout
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 500 milliliter passata
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 gerookte makreel
  • 125 gram lasagnebladen
  • 30 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter. Voeg de bloem al roerende toe en gaar circa 2 minuten. Voeg de melk al met een garde roerende toe en gaar circa 3 minuten tot er een saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Schil de winterpenen en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten.

Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de passata en Italiaanse kruiden toe en laat op laag vuur circa 5 minuten pruttelen. Maak de makreel schoon.

Bestrijk wat van de groentesaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel daarop wat lasagnebladen en een derde van de groentesaus en makreel. Herhaal de stappen tot alles op is en eindig met lasagnebladen en bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en bak circa 25 minuten.

Eet smakelijk!

Geef een reactie