Sinterklaasgedicht

NPO Radio 5 helpt u bij het maken van een sinterklaasgedicht

Viert u op 5 december Sinterklaas met pakjes en gedichten, maar heeft u weinig inspiratie voor de rijm? NPO Radio 5 helpt u graag uit de brand met hun gedichtenservice.

Aanmelden kan nu

Op NPO Radio 5 zullen een aantal zogenoemde speed-dichters van 14.00 tot aan 18.00 uur in sneltreinvaart sintgedichten schrijven voor de luisteraars van de zender. Iedereen die dit wil kan een berichtverzoek achterlaten op de website van de zender. Aanmelden voor de gedichtenservice betekent overigens niet automatisch dat er ook een gedicht voor u gemaakt zal worden, want de dichters kunnen naar alle waarschijnlijkheid niet alle verzoeken verwerken. Zorg er daarom voor dat u een reservegedicht op de plank heeft liggen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat NPO Radio 5 luisteraars uit de brand helpt op het gebied van sinterklaasgedichten. In 2017 gebeurt dit bijvoorbeeld ook al. Zo ging dat er toen aan toe.

Eetinspiratie voor Pakjesavond

Heeft u uw sinterklaasgedicht al af, maar weet u nog niet welke lekkernijen u uw gasten moet voorschotelen op Pakjesavond? Geen zorgen, wij hebben recepten voor speculaas, borstplaat en taaitaai. Liever iets hartigs? Dan is deze onorthodoxe sinterklaassoep misschien wel iets voor u. Deze hartige gevulde speculaas is overigens ook de moeite waard.

Meer lezen

Ook voor mensen die het gedicht en de hapjes al op orde hebben zijn er genoeg Sinterklaas-gerelateerde artikelen te vinden op MAX Vandaag. Zo zijn wij in de geschiedenis van het paard van Sinterklaas gedoken en hebben wij vastgesteld dat de Achterhoek en Twente nog nooit het toneel zijn geweest van de landelijke intocht.

(Bron: NPO Radio 5, archief)

Geef een reactie