sinterklaasavond

Koudste Sinterklaasavond in 20 jaar

Wie vanavond de deur uit gaat om Sinterklaasavond te vieren merkt het meteen, het wordt een winterse variant. Vandaag komt de temperatuur overdag al nauwelijks boven de 0 graden uit en al vroeg in de avond vriest het in bijna het gehele land. Later daalt de temperatuur tot bijna 5 graden onder nul en Weerplaza verwacht de koudste pakjesavond in ruim 20 jaar.

Vriezen

De weerbureaus verwachten dat het maandag 5 december 2016 in het noordoosten weleens de hele dag kan vriezen. In het midden, westen en zuiden van het land wordt het dan tussen de 2 en 4 graden. Ook dinsdag houdt de kou nog aan, maar daarna lijkt het weer even gedaan met de vorst.

Koude editie

Mag het vannacht dan sinds 1995 weer eens wat flinker vriezen, er zijn veel koudere Sinterklaasavond-edities geweest. 90 jaar geleden was het in De Bilt bijvoorbeeld bijna -11 graden. Ook hebben we ervaring met onstuimig weer. In 2003 trok er een zware storm over het land die voor miljoenen euro’s aan schade veroorzaakte, dus wat dat betreft hebben we niets om over te klagen.

Bekijk ook het weerbericht van Reinier van den Berg.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een reactie