Meerdere rubberen elastieken bij elkaar.

Hier kunt u rubberen elastieken ook voor gebruiken

Rubberen elastieken zijn handig om papieren bij elkaar te houden of iets vast te binden. Na gebruik willen ze nog weleens in huis rondslingeren. Maar ze zijn voor meer dingen handig, dan u misschien aan denkt.

Meer grip creëren met elastiek

Een potje is soms moeilijk open te krijgen, helemaal als u wat spierkracht in uw handen verliest. Er zijn meerdere manieren om uw vingers te trainen voor meer grip en kracht in uw handen. Maar een rubberen elastiek kan ook uitkomst bieden. Doe de elastiek om de deksel van de pot en probeer hem daarna open te draaien. Er zal meer grip ontstaan, doordat het rubber stug is.

potje
Lees ook: Met deze tips draait u in een handomdraai de deksel van ieder potje

De snijplank stabiel krijgen

Niet zo vervelend als een wiebelende of wegglijdende snijplank. Plastic varianten kunnen door de vaatwasser iets krom komen te staan. Het is dan nog wel te gebruiken. Soms helpt het om een theedoek onder de plank te leggen, maar 2 elastieken werken ook. Doe er aan beide kanten van de plank 1, zo ligt de plank stabiel.

Geen bruin wordende appels door elastiek

Wilt u een appel in partjes gesneden meenemen ergens heen of het op een later moment opeten? Dan zal de appel al gauw bruin worden. Maar daar is een trucje met een elastiek voor! Laat de schil aan de appel zitten en snijd in partjes. Zet de stukjes dan weer in elkaar, zodat de appel weer heel is. Doe het elastiek om de appel heen. Zo blijven de stukken bij elkaar en verkleurt de appel niet.

Een zakkende rits omhoog houden

Heeft u een rits van een broek die niet omhoog blijft staan en steeds naar beneden zakt? Ook hiervoor biedt een rubberen elastiek uitkomst. In de rits zit vaak een klein gleufje. Doe hier een elastiekje door en leg er een knoop in. Zorg dat er ruimte over blijft, want dit kunt u aan de knoop vastmaken. Zo blijft de rits mooi omhoog zitten.

Een elastiek houdt de vuilniszak op zijn plaats

Er zijn verschillende soorten vuilniszakken. Bepaalde soorten hebben een trekband, deze blijft vaak wel goed in de vuilnisbak zitten. Mede doordat u deze al wat strak kunt trekken om de bak heen. Andere vuilniszakken willen weleens de bak in glijden. Om dit tegen te gaan werkt een rubberen elastiek ook. Doe de vuilniszak in de prullenbak en doe een elastiek om de rand heen. Zo blijft de zak goed vast zitten.

Overtollige verf van een kwast vegen

Bent u het huis aan het verven of misschien een mooi schilderij aan het maken? Dan kan een rubberen elastiek ook hier handig zijn. Als we een kwast in de emmer stoppen, pakken we vaak te veel verf mee. Het afstrijken gebeurt doorgaans aan de rand van het blik, maar dit wordt een kliederboel. Span daarom een elastiek in de lengte over het blik heen. Zo heeft u een afstrijkplek en blijven de randen mooi schoon.

Elastiek gebruiken om bevroren autospiegels te voorkomen

Ook bij de auto kan een rubberen elastiek helpen. Als u bijvoorbeeld uw auto tegen de kou wilt beschermen, kunt u de spiegels inpakken. Door een plastic zak om de buitenspiegels te doen en deze vast te binden met een elastiek, zullen ze minder snel bevriezen.

Rubberen elastieken bij elkaar houden

Heeft u meerdere rubberen elastieken rondslingeren in huis? Dan kan het handig zijn om ze bij elkaar op te bergen. Ze zullen snel in de knoop raken. Daarom kan het handig zijn om ze vast te binden met een broodclipje. Geen rommel meer in huis én komt dat broodclipje ook nog eens goed van pas.

(Bron: archief, RTL Nieuws, Libelle.be, Margriet. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    YBade50 says:

    Met een groot postelastiek kun je de onderkant van je dekbed stevig dichtbinden, zodat de rest van de was niet in het dekbed gaat zitten. Laten zitten in de droger, maar dan is het deel waar het elastiek zit nog wel een beetje vochtig: droogstrijken.