Broodclipje

Gooi broodclipjes niet weg: zo kunt u ze hergebruiken

De broodzaksluiting ofwel broodclip, wordt gebruikt als sluiting voor plastic zakken. Omdat het soms niet lukt het clipje weer op de geopende broodzak te krijgen, gooien we de sluiting al snel in de prullenbak. Een knoop is dan een makkelijker alternatief. Toch is het zonde om de plastic clipjes weg te gooien. Ze zijn namelijk handiger dan u denkt.  

Het broodclipje

De uitvinder van de sluiting kreeg het niet voor elkaar de broodzak met een knoop te sluiten. Hij sneed, met behulp van een zakmes, ter plekke een klemmetje uit zijn oude creditcard. Niet wetende dat het product later ook daadwerkelijk op de markt zou komen. Het U-vormige stukje plastic, zorgt ervoor dat het brood of fruit in de zak langer houdbaar blijft. Naast het vers houden van brood, kunt u het clipje ook voor andere dingen gebruiken.

Kabels sorteren

Tegenwoordig barst het van de kabels en draden in ons huis. Met het broodclipje kunt u de draden netjes opbergen of uit elkaar houden. Schrijf met een watervaste stift op het broodclipje waar de kabel voor is en doe de clip om het uiteinde de kabel. Zo weet u precies welk apparaat bij welke kabel hoort. U kunt ook voorkomen dat de kabels in de war raken. Rol bijvoorbeeld de draden van uw oordopjes op en doe er dan een clipje omheen. Zo kunt u ze overal mee naar toe nemen zonder dat ze in de knoop raken.

Plakband

Soms is het lastig het beginnetje van de plakband of een rol tape te vinden. Door de sluiting van de broodzak aan het uiteinde van de rol te plakken, vind u de volgende keer het beginnetje snel weer terug.

Wasknijper

Heeft u te weinig wasknijpers of staat u op de camping en bent u ze vergeten? De broodclipjes zijn ideaal om de was mee op te hangen. Door de handig uitsparingen in het stukje plastic, zal de was goed blijven hangen en niet verschuiven.

Boekenlegger

Hangt de was en is het tijd voor een boek? Door de clipjes tussen de bladzijdes van het boek te leggen, weet u precies waar u gebleven bent. U kunt ze ook vast clippen aan de pagina’s, dan vallen ze er ook niet tussenuit.

Opbergen en markeren

Als laatste tip kunt u de broodclipjes gebruiken om dingen te sorteren en op te bergen. Gebruik ze bijvoorbeeld om elastiekjes, linten of haarbanden te organiseren. Gebruik een watervaste stift om op de clipjes te schrijven. U kunt ze dan ook gebruiken om dingen te markeren of papieren bij elkaar te houden als een paperclip.

 

(Bron: Quest, rtlnieuws, awkwardduckling.nl)

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. Tjerk says:

  Ik spaar ze op en breng de broodclipjes gewoon terug naar de bakker. Die is er blij mee!

  1. jacqueine says:

   Dan gooit de bakker ze hopelijk weg, niet erg hygiënisch.
   Bakkers moeten stoppen met plastic clips, er is al genoeg plastic.

 2. marriam8 says:

  Ik gebruik ze om de slippers aan de onderkant te verstevigen als ze aan het versleten zijn en doorheen komen😁

 3. Juliaatje says:

  Je kan de clipjes ook aan haak of brei garen doen, als je niet meer haaknaalden hebt van het zelfde nummer en met meerdere projectjes bezig bent. Wel het nr van de haaknaald noteren 😄👌🏼

 4. Pieter79 says:

  Heel goed Tjerk. Sommige domme mensen denken dat recyclen vies is. Maar die domme mensen hebben de toekomst niet. Die vinden dat alle plastic weg moet worden gegooit. Terwijl de bakker het zo kan hergebruiken met een hygiënisch doekje.

 5. WIM VAN STRALEN says:

  DEZE CLIPJES GEBUIKTE IK AL TOEN OMROEP MAX NOG NIET BESTOND AL VOOR MIJN AFVAL VOOR DE SCHILLEN VOOR DE KINDERBOERDERIJ EN WAT HUN ER MEE DOEN WEET IK NIET.