Met deze tips draait u in een handomdraai de deksel van ieder potje

Wat de reden ook is, soms lukt het gewoonweg niet om de deksel van een potje open te krijgen. Het lijkt dan onmogelijk om grip te krijgen op het deksel, of deze is door de vorige gebruiker te strak dichtgedraaid. Gelukkig bestaat er een slimme truc waarmee u vanaf nu ieder potje open krijgt. 

Elastiek

Het enige wat u nodig heeft is een elastiek. Dit moet wel een dik elastiek zijn, want het moet minimaal 2 keer om de deksel kunnen worden geslagen. Zodra het elastiek om de rand van de deksel zit, heeft u een stuk meer grip gecreëerd waardoor het een stuk simpeler wordt om de strak vastgedraaide pot te openen.

Vacuüm

Geen elastiekjes bij de hand? Een plastic handschoen kan ook uitkomst bieden bij het openen van een klemmende deksel. Gaat de pot nog steeds niet open? Dan is er nog een andere truc. De deksel op een glazen pot wordt vacuüm gezogen, zodat de inhoud niet bederft. Dit is ook de reden waarom potten soms zo lastig open zijn te krijgen. U kunt de deksel dan openen door het vacuüm als het ware op te heffen. Hiervoor kunt u een theelepel of klein mesje gebruiken. Steek de punt onder het deksel en gebruik het bestek als hefboom om de deksel op te liften. Als het goed is hoort u vervolgens een ‘plop’ en is de pot niet meer vacuüm, hierna kunt u de deksel gemakkelijk van de pot afdraaien.

Glazen pot hergebruiken

En dit is niet de enige handige truc als het gaat om glazen potten. Wist u dat u glazen potten na eenmalig gebruik helemaal niet naar de glasbak hoeft te brengen? U kunt ze namelijk gemakkelijk schoonmaken en hergebruiken door het volgende stappenplan te volgen:

 • Maak de deksel los van de pot.
 • Breng water en 1 eetlepel soda aan de kook in een grote pan.
 • Kook de glazen pot nu ongeveer 5 minuten in deze pan.
 • Spoel de pot en deksel vervolgens af onder koud, schoon water.
 • Laat de pot ondersteboven drogen en maak de deksel ook goed droog voor gebruik.

(Bron: tips en weetjes, 24Kitchen)

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Fran says:

  Een deksel van een pot draaien kan nog eenvoudiger. Even de platte onderkant van een vork onder het deksel, je hoort een sis geluid en je kan het deksel er afdraaien. Je moet wel even kijken waar dat het makkelijkst gaat want op de ene plek is dat makkelijker vanwege de ruimte dan de andere plek. De pot een poosje op zijn kop zetten wil ook nogal eens meewerken om het deksel makkelijk los te draaien. Successss

 2. Gerardtothemax says:

  De echte oplossing zie ik hier niet.
  Het deksel(tje) naar beneden drukken en open gaat het,.
  oude potdeksels even onder de warmwater kraan.
  Ik dacht altijd goh wat zijn die mensen sterk maar het is gewoon een truuk…