water drinken

Begin de dag goed, neem een glas water

Dat waterdrinken goed is voor ons lichaam (en onze geest) is algemeen bekend. Zeker op warme dagen waarop we veel zweten is het goed om voldoende te drinken. Maar wist u ook dat het drinken van een glas water op de nuchtere maag voor uw lichaam vele gezondheidsvoordelen kent? We leggen het uit. 

Vochtgehalte aanvullen

Het menselijk lichaam bestaat voor ruim 60 procent uit vocht. Veel vocht verliezen we via de huid, zweten, en door te plassen en dat dient aangevuld te worden. Het is belangrijk dat u dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht binnen krijgt. Dit hoeft niet alleen water te zijn. Een tekort aan vocht kan gezondheidsklachten met zich meebrengen. U doet er dus goed aan om voldoende te drinken (dranken zonder suiker) en daar mag u direct na het ontwaken mee beginnen.

Goed voor de spijsvertering

Want een aantal glazen water drinken op de nuchter maag biedt veel gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld voor de spijsvertering, die komt hierdoor op gang. Het water ‘spoelt’ daarnaast letterlijk de darmen schoon en helpt ze gezond te houden. Last van verstopping? Dan kan water op de nuchtere maag daar ook bij helpen, want het bevordert de stoelgang.

Helpt bij de stofwisseling

Naast een boost voor de darmen zet het ook de algehele stofwisseling in gang. En dat is goed voor het opruimen van afvalstoffen. Die raken wij kwijt door te zweten en via urine. Door gedurende de dag voldoende te drinken, worden afvalstoffen opgeruimd.

Hulpje bij het afvallen

En wilt u er een paar (corona)kilo’s af hebben. Ook dan is het goed om de dag te beginnen met water. Het geeft een gevuld gevoel waardoor u minder eet en het helpt bij de verbranding van vet en het bevat geen calorieën.

Begin de dag met water en u zult zich energieker voelen. Want net als een douche heeft het een vitaliserende werking. Het is dus met recht een goed begin van de dag.

Lees ook: Water drinken helpt bij het afvallen en meer feiten en fabels over waterHet kan: te veel water drinkenKraanwater drinken op vakantie, hoe veilig is dat?Dit kunt u het best eten en drinken op warme dagenHoe lang is water uit de kraan of een flesje houdbaar?

(Bron: Vivonline, Voedingscentrum, archief)

Geef een reactie