Erbazzone

Erbazzone met zalm

De erbazzone komt van origine uit de Italiaanse provincie Reggio Emilia, nabij Bologna. Het is al een oud recept, maar het recept is nog ongewijzigd met een hoofdrol voor spinazie en Parmezaanse kaas. Mounir serveert er gebakken zalm bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 8 plakken hartig deeg
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 800 gram spinazie
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper, zout
  • 1 ei
  • 2 stukken zalm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakken hartig deeg.

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat slinken.

Schep de groente in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit. Doe het vervolgens in een kom en voeg de ricotta toe. Rasp de kaas en voeg bijna alles toe, maar hou een beetje over. Breng op smaak met peper en zout.

Maak van de 8 plakken bladerdeeg 2 lappen van 4 plakken, dus druk de randen goed tegen elkaar aan. Leg een plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de spinazievulling over het deeg, maar hou de randen vrij. Leg hierop weer de andere plak en druk de randen goed tegen elkaar aan. Druk met een vork de randen dicht. Kluts het eitje en bestrijk de erbazzone met het ei. Bestrooi met de overgehouden Parmezaanse kaas en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bestrooi de zalm met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 5 minuten om en om gaar.

Snijd de erbazzone in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de zalm.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    OmePeter says:

    Waar is de print optie gebleven?