Gebakken schol met knolpuree

Knolpuree met gebakken schol en geroosterde wortel

De schol heeft een vrij neutrale smaak. Kleine schollen zijn vaak panklaar en van grotere schollen worden meestal de filets verkocht. Voor dit recept gebruikt Sandra scholfilets. Zij zijn zo gaar, dus u hoeft ze maar kort te bakken. Sandra serveert er puree van aardappels en knolselderij en geroosterde wortel bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 winterpenen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 kleine knolselderij
  • klontje boter
  • 2 scholfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de winterpenen en snijd ze in schuine stukken van circa 1 centimeter dik. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappel en knolselderij en kook ze circa 20 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een pan en voeg een klontje boter toe. Breng de scholfilets op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Bak ze in circa 5 minuten om en om gaar.

Giet de aardappel en knolselderij af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout. Stamp tot puree. Hak de peterselie fijn en bestrooi over de wortel. Rasp de citroen over de wortel en roer alles goed om.

Verdeel de knolpuree en wortel over de borden en leg er de gebakken schol naast. Snijd de citroen in plakjes en serveer bij de schol.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord