kruiden

Takjes kruiden makkelijk ritsen met zeef of rasp

Wie met verse kruiden als tijm of rozemarijn kookt krijgt regelmatig te maken met de opdracht: rits de blaadjes van de stelen. In de praktijk breken de stelen dan vaak en blijkt het lastig te zijn de blaadjes in 1 keer zonder steel eraf te krijgen. En ze er 1 voor 1 afhalen neemt eeuwen in beslag. Er zijn echter wel een paar handige trucjes voor, die dit een stuk eenvoudiger maken. U heeft er alleen een zeef of raps voor nodig.

Zeef

Een (niet te fijne) zeef leent zich heel goed om kruiden met harde stelen van hun blaadjes te ontdoen. Steek hiervoor de onderkant (dit is het stevigste gedeelte) en dus niet het topje van het takje vanaf de bovenkant door de zeef en de blaadjes blijven in de zeef achter.

zeef

Rasp

Geen zeef in huis? Hetzelfde trucje werkt ook met een rasp. Ook kruiden met wat dikkere stelen kunt u zo ritsen. Zoals in dit TikTok-filmpje te zien is.

@anet_shevchenkoМое первое видео#реки #втоп #лайфхаки♬ Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685

Vergiet vergiet

Kruiden met zachte stelen, zoals koriander, peterselie of basilicum zijn met een vergiet makkelijk van hun stelen te ontdoen. Soms bezit een vergiet gaatjes in verschillende formaten, wat het extra makkelijk maakt. Overigens zijn deze stelen gewoon eetbaar, dus kunt u er ook voor kiezen ze mee te hakken en in uw gerecht te verwerken. Harde stelen zijn over het algemeen niet eetbaar. In een eerder artikel zetten we dit op een rij. plastic vergiet

Kruiden stripper

De zeef, rasp of een vergiet hebben de meesten wel in huis, maar anders zijn er ook speciale kruiden-strippers te koop. Deze zijn meestal voorzien van gaatjes van verschillende formaten, zodat er er voor elk soort kruid een eigen grootte te vinden is.

keukenkruiden
Lees ook: Kruidentuintje in de keuken, deze keukenkruiden kunt u kweken

(Bron: AD, Libelle, Flavorflav, Culy)

Geef een reactie