zalmhuid eten

Kunt u de huid van de zalm eten? En is dat gezond?

Wanneer u zalm koopt, kunt u vaak kiezen tussen een stuk met en een stuk zonder huid. Maar is die huid eigenlijk eetbaar? En hoe gezond is het?

Voedzaam

De huid van zalm is helemaal veilig te eten, het is zelfs erg voedzaam om de huid te eten. Hierin zit namelijk een hogere concentratie eiwitten en omega-3-vetzuren dan in de zalmfilet zelf. Vooral de omega-3-vetzuren in de zalmhuid zijn positief, aangezien veel mensen te weinig van deze vetzuren binnenkrijgen. Let echter wel op, het overmatig consumeren van omega-3 is ook niet gezond. Tussen de 2 en 4 gram per dag is de ideale hoeveelheid, om onder andere de bloedsomloop te stimuleren.Wel is het goed om te weten dat de herkomst van de zalm invloed kan hebben op de concentratie van deze voedzame stoffen.

eiwittekort
Lees ook: Welke effecten heeft een eiwittekort op uw lichaam?

Bereiding

Naast dat de zalmhuid dus voedzaam is, wordt het ook door veel mensen lekker gevonden. De meest populaire manier om zalmhuid te eten is door het aan de filet te laten zitten en vervolgens op de huid te bakken. Hierdoor wordt de huid lekker krokant en kunt u hem samen met de filet opeten. Een andere manier om zalmhuid te eten is door hem van de filet te verwijderen en apart te gebruiken als smaakmaker. Krokante zalmhuid doet het bijvoorbeeld goed als koolhydraatarme vervanger voor bacon, of als bite door een salade. En loopt u zelf nu niet zo warm van zalmhuid? Weggooien is zonde! Honden vinden het namelijk ook een heerlijk tussendoortje.

(Bron: 24Kitchen, FoodinAction, Favorflav.com)

Geef een reactie

Reactie

  Cloggiegirl says:

  Ik bak de huid altijd mee.

  Ik bereid de zalm in de oven met een scheutje olie en zout, peper en wat kruiden.
  Ik bak hem 10 minuten per 100 gram en keer het stuk zalm niet om. De zalm kun je zien als hij gaar is door even te kijken naar het rode gedeelte. Al het lichter wordt , is hij gaar.
  Niet te lang laten liggen, want dan wordt het droger.

  Dus als je 300 gram zalm hebt, kun je hem 30 minuten bakken in de oven op 180 graden. Dat gaat ook heel goed met een varkenshaasje.

  Als je een grote ovenschotel hebt kun je aan de ene kant de zalm leggen en aan de andere kant aardappeltjes om te bakken..
  Werkt perfekt.. Zijn allebei tegelijkertijd klaar.