Cioppino

Cioppino

Hoewel de naam cioppino  doet vermoeden dat het om een Zuid-Europees gerecht gaat, komt het oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het heeft weliswaar een Zuid-Europees tintje, want het gerecht is uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit San Francisco. Sandra maakt het visstoofpotje met kabeljauw en garnalen en serveert er een focaccia bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • olijfolie
  • 2 grote venkels
  • 100 milliliter witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblaadje
  • snuf chilivlokken
  • peper, zout
  • 100 gram kabeljauw
  • 100 gram garnalen
  •  focaccia

Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalotjes. Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de sjalotjes circa 2 minuten.

Halveer de venkels, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes. Hak de venkeltopjes fijn en bewaar. Voeg de venkel toe en bak circa 3 minuten mee. Blus af met de wijn. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, laurierblaadje en chilivlokken toe. Voeg een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout. Gaar het geheel op laag vuur circa 10 minuten.

Snijd de kabeljauw in blokken en voeg samen met de garnalen toe. Meng voorzichtig door de saus en gaar circa 5 minuten met de deksel op de pan.

Serveer de cioppino in een diep bord en garneer met de venkeltopjes. Serveer met de focaccia.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    miekemg says:

    lijkt me heerlijk ga ik maken vandaag